Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μέσω τηλεφώνου ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας.

Χειρούργος Οφθαλμίατρος – Παιδοφθαλίατρος

Νίτσας Νικόλαος

Νίτσας Νικόλαος

Χειρούργος Οφθαλμίατρος - Παιδοφθαλίατρος

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.
Νοσοκομείο Western Eye Hospital

ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ

Western Eye Hospital
St.Mary’s Hospital
Hammersmith Hospital
Hillingdon Hospital
North Middlesex Hospital
National Hospital for Neurology and Neurosurgery
Υπεύθυνος του Παιδοφθαλμολογικού τμήματος της κλινικής «Γένεσις»

Οφθαλμολογικό Ιατρείο

O Νίκος Νίτσας αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1988.
Ειδικεύτηκε στη Χειρουργική Οφθαλμολογία στη Μεγάλη Βρετανία επί 6/ετία (1991-1997), εργαζόμενος σε μεγάλα Νοσοκομεία του Λονδίνου όπωςWestern Eye Hospital,St.Mary’s Hospital,Hammersmith Hospital,Hillingdon Hospital,North Middlesex Hospital,National Hospital for NeurologyandNeurosurgery.
Mετεκπαιδεύτηκε (Fellowship) στην Παιδοφθαλμολογία, Στραβισμό και Νευροφθαλμολογία στο Νοσοκομείο WesternEyeHospital όπου και διετέλεσε Επιμελητής Α΄(Seniorregistrar) με ειδικό αντικείμενο τη Χειρουργική του Καταρράκτη και το Γλαύκωμα.
Από το 1997, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, έχει συνεργαστεί με όλες τις μεγάλες κλινικές της Θεσσαλονίκης, ενώ τώρα συνεργάζεται με την κλινική Άγιος Λουκάς και εργάζεται ως ιδιώτης Ιατρός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εξειδίκευση στην Παιδοφθαλμολογία και τον Στραβισμό παιδιών και ενηλίκων.
Εδώ και 6 χρόνια είναι υπεύθυνος του Παιδοφθαλμολογικού τμήματος της κλινικής «Γένεσις» πραγματοποιώντας προληπτικούς ελέγχους στα νεογέννητα βρέφη.

Δράσεις του ιατρού

Έχει πλούσια επιστημονική δράση με ομιλίες σε συνέδρια και συμμετοχή στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα των ειδικευομένων γιατρών της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας ως εκπαιδευτής σε θέματα Παιδοφθαλμολογίας και Στραβισμού. Έχει επίσης πολλαπλές συμμετοχές ως εκπαιδευτής στη χειρουργική του καταρράκτη στα ειδικά συνέδρια για το θέμα αυτό.
Έχει επίσης παρακολουθήσει το ειδικό παγκόσμιο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης GLORY για τη χειρουργική διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπίας-υπερμετρωπίας-αστιγματισμού ) με LASER, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Ιδρυτικό μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας και Στραβισμού» (επιστημονική εταιρεία έρευνας & μελέτης παιδοφθαλμολογικών & στραβισμολογικών προβλημάτων).
Συνεργάτης της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» και του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού Φιλύρου» στις δράσεις των οποίων συμμετέχει αφιλοκερδώς.
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΔΕ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
Διατέλεσε γενικός γραμματεας Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2011 έως το 2018
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου από το 2018 έως σήμερα